Tüketici Koruma
Plastikler, güvenlik, gıda israfının önlenmesi ve düşük maliyet gibi birçok açıdan tüketicileri koruyarak sürdürülebilir çözümler sunar. Örneğin ambalaj uygulamalarında ürünlerin yarısından fazlası plastik kullanılarak paketlenir. Yine de plastikler toplam paket ağırlığının yalnızca %17'sini oluşturarak kaynakların daha verimli kullanılmasına yardımcı olur.
Plastikler, daha az hammaddeyle daha fazla iş görür. Naylon poşetlerde, 80'li yıllara kıyasla artık %70 daha az malzeme kullanılıyor. Bu şekilde yalnızca kaynak verimliliği elde edilmiş olmuyor, aynı zamanda tüketicilere her geçen gün daha düşük maliyetli çözümler sağlanıyor.
Ayrıca benzersiz özelliklere sahip plastikler, raf ömrünü uzatarak gıda israfını azaltma, gıdanın lezzetini muhafaza etme ve onu bakterilere karşı korumanın haricinde, gıda dışı ürünlerde dahi benzersiz bir koruma sağlıyor. Bu sayede tüketicilere ekstra rahatlık sağlanarak ürünlerin çevre ayak izleri de önemli ölçüde azaltılıyor.
Ambalajlar, plastiklerin tüketiciyi koruma ve sürdürülebilirlik çözümlerinin bir araya geldiği bir uygulama örneğidir. Örneğin:
- İçme suyumuzu güvenli ve verimli bir şekilde taşırken ve atık suyu bertaraf ederken plastik boruları kullanırız.
- Çocuklarımızın oynadığı oyuncakların ve her gün kullandığı şeylerin çoğu plastik malzemeden yapılır. Plastiklerin dayanım, hafiflik, çok yönlülük ve yumuşaklık özellikler çocuklarımızın güvenliğini arttırır.
- Plastikler aynı zamanda alevlere karşı güvenliğe de yardımcı olur, itfaiyecilerin kullandığı kasklar ve üniformalar buna en iyi örnektir.
- Otomobillerimizde kullanılan hafif plastikler bizi korur, konforumuzu ve yakıt tasarrufunu artırır.
- Plastikler, sporculara verimli, hafif ve dayanıklı güvenlik tertibatı sağlar.