Plastikler ve İçme Suyu
Su, boşa harcanamayacak kadar değerlidir. Plastikler, su nakil hatlarında kullanılan borulardan damla sulama sistemlerine, tarım amaçlı su tedarikine imkan sağlayan depo ve seralara ya da içme suyuna erişim sağlayan şişe ve filtrelere kadar, suyun sürdürülebilirliğini sağlayan sayısız çözüm sunar.
Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı "Kaynaklarını Verimli Kullanan Bir Avrupa İçin Yol Haritası", Avrupa'da birbiriyle yarışan taleplerin yön verdiği stratejik kaynaklardan biri olarak suya işaret ediyor. Plastik sanayisi sürdürülebilir su tedariği ve kullanımına yönelik plastik çözümleri ve içme suyunun korunmasını hedefleyen en ileri teknolojilerle kaynak verimliliğine katkıda bulunuyor. Her gün güvenli ve daimi içme suyuna ihtiyaç duyarız. Çok uzaktan getirilse dahi sürdürülebilir su tedariğinin sızıntı olmadan, paslanma, toprak veya bakteriler yüzünden kirlenmeden sağlanması gerekir. Plastik borular bu gereği yerine getirmektedir. Su tedariği tarım açısından büyük bir sorundur: Çiftçiler yağmurların seyrek düştüğü yerlerde suya daha da muhtaçtır. Plastik malzemeler, suyun bitkiye gerektiği kadar verildiği ve israf edilmediği damla sulama sistemleri gibi yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin olmazsa olmazıdır.
Dünyanın karşı karşıya olduğu bir diğer önemli konu ise su kalitesidir: Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, her yıl 1,8 milyon insan ishalli hastalıklar dolayısıyla hayatını kaybediyor ve dünya genelinde bir milyardan fazla insanın da temiz içme suyuna erişimi bulunmuyor. Plastik şişeler gibi malzemeler hem suya kolay erişim imkanı sağlıyor hem de suyu temizlemeye yönelik etkili çözümler sunuyor.
Daha fazla bilgi için tıklayınız:
Plastiğin Tasarrufu Su Kadar Berrak
PAGEV suyun yönetimi, muhafazası ve sürdürülebilirliğine yaptığı devamlı katkıların ispatı olan, plastiklerin kullanıldığı yeni ve yenilikçi su uygulamalarını takdim ediyor.