YENİ PLASTİK EKONOMİSİ KONFERANSI "YEŞİL EKONOMİNİN SARSILMAZ KOLONU; SÜRDÜRÜLEBİLİR AMBALAJ"

Plastik sektörü, iklim değişikliği, enerji ve kaynak verimliliği, tüketici koruma ve atık yönetimi gibi önemli konulara çözüm bulma noktasında, politika üreticileri ve diğer paydaşlara karşı sorumlu bir ortaktır. Plastikler, yeni yaşam tarzlarının kalite, konfor ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilmesi noktasında önemli bir rol oynar. Etkileyici maliyet-performans oranı, her türlü gelir grubundan insanların faydalanabilmesi anlamına gelir. Ancak toplumun ihtiyaçlarını karşılamak yalnızca bugüne özgü bir durum değildir. Gelecek nesillerin de malzeme ve diğer faydalara erişebilmeye hakkı vardır. Yarının ihtiyaçlarını karşılamak "Sürdürülebilir Kalkınma" konseptinin temelidir. Plastik ürünler, çoğalan nüfusla beraber artış gösteren su, gıda, barınma, temizlik, enerji, sağlık hizmetleri ve ekonomik güvenlik taleplerinin olduğu bir dünyada, insan yaşamının iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesiller için çevrenin muhafaza edilmesine sürekli olarak yardımcı olur.

Plastikler, benzersiz özellikleri sayesinde çok ciddi katkılar sağlayarak çevresel açıdan daha sürdürülebilir ve kaynağını daha verimli kullanan bir Türkiye yaratmaktadır. Hafif, çok amaçlı ve dayanıklı plastik malzemeler perakende, inşaat, otomotiv veya yenilenebilir enerjiler gibi stratejik sektörlerde enerji ve kaynak tasarrufu sağlamaktadır. Kaynak açısından verimli ve rekabetçi bir Türkiye'ye yönelik çalışmalarımızı hızlandırmak zorundayız. Döngüsel Ekonomi’de, bu genel hedefe ulaşmanın yollarından biridir. Tercihlerin sürdürülebilir olması ve bir ürünün kullanım ömrünün sonundaki kaynak verimliliğine odaklanmakla sınırlı kalmayıp kararların bu hedefe gerçekten katkıda bulunması amacıyla ürünün bütün yaşam döngüsünü ele alması gerekir.



Bu çerçevede iş birliği kuruluşumuz Sürdürülebilirlik Akademisi, plastik için döngüsel bir ekonomi vizyonuyla her alanda değişimi hızlandırmak üzere, Türkiye’de üçüncü kez Uluslararası Yeni Plastik Ekonomisi Konferansı düzenliyor. Konferans son trendlere, inovasyonlara ve çığır açan atılımlara odaklanarak döngüsel ekonomi tartışmasına yeni bakış açıları getiren konuşmacılara ve oturumlara ev sahipliği yapıyor.

11 Mayıs 2023 tarihinde, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilecek, Yeni Plastik Ekonomisi Konferansı'nda 11:35-12:15 saatleri arasında “Yeşil Ekonominin Sarsılmaz Kolonu; Sürdürülebilir Ambalaj” konulu PAGEV oturumunu düzenliyoruz.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda; Köksan A.Ş. Genel Müdürü Murat Kökoğlu, Bell Holding İş Geliştirme Direktörü Bekir Öktenoğlu ve Şekeroğlu Plastik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yılmaz; döngüsel ekonomi doğrultusunda, plastik ambalajların sürdürülebilirliği, malzeme ve kaynak verimliliği, ilgili yönetmelikler ve plastik geri dönüşümü gibi konuları ele alarak, bu alanda yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaşacaklardır.

11 Mayıs 2023 Perşembe günü 11.35-12.15 saatleri arasında dijital ortamda online olarak düzenlenecek konferansı izlemek için link üzerinden ücretsiz kayıt oluşturmanız gerekmektedir.

10 Mayıs 2023 Çarşamba günkü program fiziki olup, PAGEV Üyelerine %15 İndirim uygulanmaktadır (10 Mayıs 2023 Mandarin Oriental Bosphorus Otel). İndirim için linke tıklayınız.

Yeni Plastik Ekonomisi Konferansı hakkında ayrıntılı bilgi için linke tıklayınız.

Bilgi için; [email protected] adresine başvurabilir, 0212 425 13 13 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Yeni Plastik Ekonomisi Konferansı'na sponsor olmak için Sürdürülebirlik Akademisi'nden Ezgi Uçar Hamzaoğulları ([email protected]) ile irtibata geçebilirsiniz. Sponsorluk seçenekleri için linke tıklayınız.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ZİRVESİ KONUŞMACILARI

RICHARD MATTISON
President | S&P GLOBAL SUSTAINABLE

BORA TUNCER
Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı | SCHNEIDER ELECTRIC TÜRKİYE

ANDREA ABRAHAMS
Managing Director, ICROA
London | IETA (INTERNATIONAL EMISSIONS TRADING ASSOCIATION)

DR. ABDULLAH BUĞRAHAN KARAVELİ
Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı | T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

MURAT SUNGUR BURSA
Başkan | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ

HAKAN GÜLDAĞ
Yönetim Kurulu Başkanı | NASIL BİR EKONOMİ

BAHAR GÜÇLÜ
Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı | T.C. TİCARET BAKANLIĞI

ŞEREF OĞUZ
Yayın Kurulu Başkanı | NASIL BİR EKONOMİ

SADİYE BİLGİÇ KARABULUT
Döngüsel Ekonomi ve Atık Yön. Daire Başkanı | T.C. ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

DR. TAMER ATABARUT
Müdür & Yönetim Kurulu Üyesi| BÜYEM & UN SDSN TÜRKİYE

FATİH ÖZKADI
Kalite, Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü | ARÇELİK GLOBAL

ALKIM BAĞ GÜLLÜ
Direktör | SHURA ENERJİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ

SERDAR EKİZ
Yönetim Kurulu Başkanı | GÜNEŞDER

PROF. DR. İSKENDER GÖKALP
Öğretim Üyesi | ODTÜ

CENK GÖKSAN
Bağımsız Danışman | SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ

DOÇ. DR. ÖZGE KARADAĞ
Center for Sustainable Development of the Earth Institute | COLUMBIA UNIVERSITY NY

DUYGU YALNIZOĞLU
Ar-Ge ve Fabrika Müdürü |ELSON / ESALBA METAL SANAYİ

EBRU TÜZECAN
Sürdürülebilirlik Koordinatörü | KOÇ HOLDİNG ve diğerleri...

Etiketler

Sayfa başına dön