TOBB Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi sektörlerin sesi olmaya devam ediyor

Türkiye’de mesleki üst kuruluşların temsilcisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 2016 yılında 150 milyar liralık ekonomik büyüklüğe sahip Plastik, Kauçuk ve Kompozit sektör temsilcileri için Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclis’i kuruldu. Meclis Başkanlığı’na ise Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu seçildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan TOBB Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi Başkanlık Divanı seçiminde tek aday olan Yavuz Eroğlu, oybirliğiyle yeniden Başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Sektörde gücünü yasadan alan en üst yapı olan Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi, pek çok STK, Vakıf, Dernek gibi oluşumun hizmet verdiği sektörde daha kapsayıcı bir üst model olarak çalışmalarına devam ediyor. Sektör sorunlarının tespit edilmesi, problemlerin giderilmesi noktasında çözüm yolları geliştirilmesi ve söz konusu sektörleri ileriye taşıyacak çalışmaların hayata geçirilmesi hedefi ile çalışmalarını sürdüren Meclis, Türkiye ekonomisi için daha fazla katma değer üretmek noktasında kararlı bir şekilde yürüyor.

Geçtiğimiz günlerde TOBB Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Divan seçimine tek aday olarak giren Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, oybirliği ile ikinci kez Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özer ise Başkan Yardımcısı oldu.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi’nin yaptığı çalışmaları ve faaliyetleri aktardı. Bir önceki dönemde Meclis adına önemli çalışmalar yürüten Başkan Yavuz Eroğlu’na etkin ve sonuç alan çalışmaları için teşekkür etti.

Yavuz Eroğlu, “Plastik, Kauçuk ve Kompozit sektörlerinin birleştirici gücü olarak kurulduğumuzdan günden bu yana yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Plastik, Kauçuk, Kompozit sektörlerimiz dünyada ve Türkiye’de büyümenin ana motoru sektörler ancak bu sektörlerin ülke ekonomisi için önemini ortaya koyma noktasında çok daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Bundan sonraki dönemde de sektörlerimizin sorunlarını tespit etme ve giderme noktasında çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tüm sektör temsilcilerimiz güç birliği içinde bölünmeden sektörlerimizi ileriye taşıyacak hamleleri hayata geçireceğiz. Bize güvenen ve yeniden bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’deki tüm sanayi ve ticaret odaları ile borsaların bağlı olduğu iş dünyasının en üst örgütlenmesi olan TOBB bünyesinde hizmet veren Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sanayii Meclisi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı temsilcileriyle birlikte 40 üyesi bulunuyor. PAGEV, EPS Derneği, İKMİB, Kompozit Derneği, FASD, PLASFED, SEPA, PAGDER, EVSİD, Kauçuk Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Abdioğulları Plastik, Adopen Plastik, Akplas Plastik,Pimtaş, Akümsan, Dizayn Plastik, Elif Plastik, Dow Aksa, Fırat Plastik, GF Hakan Plastik, Işık Plastik, Çağlayan Plastik, Köksan Plastik, Derby Kauçuk,Mete Plastik, Pilsan Plastik, Petkim Petrokimya, Plasmar Plastik, Polibak Ambalaj, Polinas Plastik, Ravago Petrokimya, Sem Plastik, Sepaş Plastik, Superfilm Ambalaj, Sümer Plastik, Akpa Kimya, Efa Kauçuk gibi Türkiye’nin en önemli firmaları meclis çatısı altında temsil ediliyor.

Sektörel sorunları tespit etmek, çözüm için hükümet ve özel sektör diyaloğunu en iyi şekilde geliştirmek amacıyla kurulan Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektör Meclisi, bugüne kadar sektör ile ilgili pek çok önemli gündemle bir araya geldi. KOBİ’lere yönelik makine, teçhizat, kredi, faiz desteklerinden sanayiciyi zor durumda bırakan gümrük ücretlerine, ücretli alışveriş poşeti uygulamasından yerli oyuncağın önündeki engellerin kaldırılmasına kadar sektörlerin sorunlarının giderilmesi noktasında kilit rol oynuyor.

Etiketler

Sayfa başına dön