PAGEV, Türkiye’nin Tüm Plastik Üretim Üslerinde Sektör Mensupları ile Çalıştaylar Düzenledi

PAGEV İSTANBUL 1. BÖLGEDEKİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

İstanbul 2016 yılında 20 milyar dolarlık plastik üretti

Türkiye sanayisinin kalbi İstanbul, plastik sektörünün de merkezi konumunda yer alıyor. 2016 yılında miktarda yaklaşık 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer yarattı. İstanbul’dan gerçekleştirilen plastik ihracatı ise geçtiğimiz yıl 3 milyar dolar oldu. Yaklaşık 5 bin plastik firmasının faaliyet gösterdiği ve 130 bin kişiye istihdam sağlayan İstanbul, Türk plastik sektörünün yüzde 62’sine ev sahipliği yapıyor.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. Vakıf yönetimi bu kez Türkiye plastik sektörünün kalbinin attığı İstanbul’da sektör temsilcileri ile buluştu. Toplantıda PAGEV faaliyetleri paylaşılırken, üyelerin çalışmalar hakkında görüşlerine kulak verildi. Gelecek dönem çalışmalarıyla ilgili önerilerin de ele alındığı ‘İstanbul Plastik Sektör Buluşması’na PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

Plastik sektörünün kalbi İstanbul’da atıyor…

Türkiye sanayisi ve ekonominin kalbinin attığı İstanbul, en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan plastik sektöründen aldığı payı büyütüyor. İstanbul’da 4 bin plastik firmasıfaaliyet gösterirken 130 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

2016 yılında miktarda yaklaşık 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer yarattı. İhracatları da geçtiğimiz yıl miktarda 1,3 milyon ton, değerde 3 milyar dolara ulaştı. 2016’da İstanbul’dan yapılan yurt içi satış ise miktar bazında 7,7 milyon ton, değer bazında ise 23 milyar dolar oldu.

İstanbul plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “İstanbul üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle sektörümüzün en önemli merkezi. Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın yüzde 62’sine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda 2016 yılında 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştirildi. İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer sağladı. Tüm bu verileri göz önüne aldığımızda İstanbul’a plastik sanayinin kalbi de diyebiliriz. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi olan Türkiye plastik sektörümüzün başarısında büyük bir rol üstleniyor. İstanbul’daki firmalarımızın en başta gelen sorunu sanayi arsasıdır. Pazar Marmara bölgesinde olduğu ve plastik ürünler hacimde büyük ve ucuz oldukları için pazara yakın üretim alanları zorunluluktur. Bu noktada İstanbul ve civarında temiz sanayi olan plastik endüstrisi için arsaların oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda dâhil, PAGEV olarak bizler de firmalarımıza destek olmak amacıyla yürüttüğümüz faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sorunlarınızı çözmek, geleceği planlamak ve daha emin adımlarla ilerleyebilmek adına sektörün sesi olmaya çalışıyoruz. Türkiye’yi il il dolaşıyoruz. Bu kez de İstanbul’daydık. Yeni rotalarla yoluma devam edeceğiz. Sektörümüzün gelişimi ve geleceği için firmalarımızın yanında olacağız” dedi.

Yabancı yatırımcıların rotasını Türk plastik firmalarına çevirdiğini söyleyen Yavuz Eroğlu, dünya plastik sektörünün Türkiye ile büyüdüğünü açıkladı. Eroğlu, “PAGEV olarak sektörümüzün gücünü, gelişimini ve kalitesini tüm dünyaya duyurmaktan memnunuz. 2017 yılında T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da katılımlarıyla sektörümüzün kalbi İstanbul’da “Küresel Plastik Zirvesi”ni gerçekleşeceğiz. Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İran dâhil küresel tüm önemli oyuncular katılım gösterecek. Bu zirve Türk Plastik Sektörünün dünya çapında bulunduğu konumun tescili yanında Türkiye’ye ve Türk ekonomisine de güvenin bir göstergesi olacak” diyerek sözlerine son verdi.

PAGEV GAZİANTEPLİ PLASTİKÇİLERLE BULUŞTU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2016 yılında
1,3 milyar dolarlık plastik üretti

Tarım ve hayvancılıktaki gücünü kanıtlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, sanayiden aldığı payı da artırıyor. Bölge sanayinin en önemli kalemlerinden biri plastik… 2016 yılında miktarda 445 bin ton, değerde ise 1,3 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren Güneydoğulu plastikçiler, ekonomiye 520 milyon dolarlık katma değer yarattı. Bölgenin plastik ihracatı ise geçtiğimiz yıl toplamda 94 bin tonu buldu. Gaziantep, 248 firma ile bölgenin plastik üretim üssü konumunda bulunuyor. PAGEV, Gaziantep’te sektör temsilcileriyle buluşarak sektörün sorunları ve geleceği için atılması gereken adımları değerlendirildi.

Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Rotasını bu kez Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çeviren PAGEV, sektörün bölgedeki üretim üssü konumunda bulunan Gaziantep’te düzenlediği toplantıda; plastik sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm stratejilerini ele aldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep plastik sektörünün 2016 yılı rakamlarının da açıklandığı ‘Gaziantep Plastik Çalıştayı’na PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

Güneydoğu’nun plastik üretim üssü Gaziantep…

Tarım, hayvancılık ve el sanatları gibi birçok alanda gücünü gösteren Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye sanayisi ve ticaretindeki etkinliğini de giderek artıyor. Bölge, sanayisinin en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan plastik sektöründen aldığı payı büyütüyor. Bölgede hammadde, kauçuk malzemeleri ve makina üreticileri dâhil olmak üzere plastik sektöründe faaliyet gösteren 266 firma bulunuyor. Bu firmaların yüzde 93’ünü oluşturan 248 firma Gaziantep’te faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda Gaziantep, bölgenin plastik üretim ve ihracatındaki üssü olarak gösteriliyor. Bölgedeki plastik firmalarının toplam istihdamı 15 bin civarında.

Bölgede 2016 yılında 1,3 milyar dolarlık plastik üretimi gerçekleştirildi.

2016 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan plastik mamul üretimi miktarda 445 bin ton, değerde ise 1,3 milyar dolar oldu. Gerçekleştirdiği üretim ile plastik sektörü ekonomiye 520 milyon dolar katma değer sağladı. Bölgede geçtiğimiz yıl 643 bin ton plastik mamul tüketildi.

2016 yılında üretilen 445 bin ton plastik mamulün yüzde 28’i inşaat, yüzde 24’ü ise ambalaj sektöründe gerçekleşti. Elektrik-elektronik ve tekstil sektörleri toplam üretimden yüzde 9 pay alırken, ev gereçlerinin payı yüzde 8, medikal ve otomotiv yüzde 4, ayakkabı ve spor malzemeleri yüzde 2, kırtasiye, mutfak gereçleri ile oyuncağın payı ise yüzde 1 oldu.

Geçtiğimiz yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 31 bin tonu hammadde, 64 bin tonu mamul olmak üzere toplamda 94 bin ton ihracat yapıldı. Değer bazında ihracat ise 207 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca 2016 yılında 268 bin tonu hammadde, 24 bin tonu plastik mamul olmak üzere toplam 292 bin ton ithalat yapıldığı görüldü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu,“Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve bölgenin üretim üssü konumundaki Gaziantep; üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle plastik sektörümüzün en önemli merkezlerinden biri. 2016 yılında miktarda 445 bin ton, değerde ise 1,3 milyar dolarlık plastik mamul üretimi plastik sektörünün bu bölgedeki etkinliğini gözler önüne seriyor. Gaziantepli üreticilerimiz ve sektörümüzün değerli temsilcileri ile bir arada olmak, sektörün mevcut durumu ve geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Türk plastik sektörü, üretim ve ihracat rakamları ile gurur duyacağımız bir performans gösteriyor. Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan ve hammaddede yüzde 85-90 oranında ithalata bağımlı olmasına rağmen dinamizmleri ve girişimcilikleri ile dünyanın parmakla gösterdiği bir başarı öyküsü yaratıyorlar. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız. Bu başarıda payı olan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Diğer yandan sektörümüzün vizyonunu ve gelecek stratejilerini belirleyerek daha iyi ne yapabiliriz, daha ileriye nasıl gidebiliriz bunları da şimdiden konuşmamız, planlamamız gerekiyor. Bunun için Gaziantep’teyiz. PAGEV olarak üstlendiğimiz öncü rol ile Türkiye’nin önemli sanayilerinden biri olan plastik sektörünün Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki gelişimine desteğimizi sürdüreceğimizi ve her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

PAGEV Konya Plastik Sektörünü Yakından Takip Ediyor

Konya plastik sektörü 2016 yılında 950 milyon dolarlık üretime ulaştı

Türkiye’nin gelişen sanayi altyapısı ile dikkat çeken illerinden biri olan Konya, plastik sektöründeki payını büyütüyor. Konyalı plastikçiler; 2016 yılında miktarda 250 bin ton, değerde ise 950 milyon dolarlık üretim gerçekleştirdi. Bu üretimleri ile ekonomiye 380 milyon dolarlık katma değer yarattı. İlden yapılan ihracat yılsonunda 115 milyon dolar oldu.PAGEV, plastik sektöründe önemli bir rol üstlenen Konya’nın 2016 yılı gelişimini değerlendirmek üzere düzenlediği toplantıda Konya’daki üyeleriyle bir araya geldi. Konya plastik sektörünün temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün geleceği için atılması gereken adımlar değerlendirildi.

Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. 2017 yılının ilk durağını Konya olarak belirleyen PAGEV, düzenlediği toplantıda plastik sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm stratejilerini ele aldı. Konya plastik sektörünün 2016 yılı rakamlarının da açıklandığı toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

Tarım ve hayvancılık alanlarında gücünü kanıtlayan Konya, son dönemde gelişen sanayi altyapısı ile dikkat çekiyor. Konya sanayinin en hızlı büyüyen üretim kollarından biri de plastik. Ambalaj, otomotiv, inşaat, ev gereçleri, tarım, makine ve kauçuk gibi birçok farklı sektöre yönelik plastik üretimi gerçekleştiren Konyalı plastikçiler 10 bin kişiye istihdam yaratıyor.2016 yılında Konya plastik sektörü miktarda 250 bin ton, değerde ise 950 milyon dolarlık üretim gerçekleştirdi. Aynı dönemde 115 milyon dolarlık ihracata imza atan Konyalı plastikçiler, 380 milyon dolarlık katma değer yarattı. Yılsonunda ilden yapılan plastik hammadde ithalatı 245 milyon dolar oldu.

Toplantıda Konya’da sektörün gelişimine engel olan lojistik, makine ve kalıp üretiminde dışa bağımlılık, yerli üretimin geliştirilememesi, plastik ambalajın kamuoyunda yanlış algılanması, hammadde maliyetleri, Konya’da plastik sektörüne yönelik teşviklerin azlığı ve nitelikli iş gücü ilgili sorunlar da masaya yatırıldı ve çözüm önerileri değerlendirildi.

PAGEV’in Türk plastik sektörü adına yürüttüğü faaliyetlerin de paylaşıldığı çalıştayın sonunda Konyalı plastikçiler, PAGEV’in Konya plastik sektörüne gösterdiği yakın ilgi ve sektöre liderlik eden çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca Konya plastik sanayicileri PAGEV’in T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte kurulumu için protokolünü imzaladıkları PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi projesinin Türkiye’nin milli projelerinin temelini oluşturacak endüstriyel beceri ve yeteneklerin geliştirilmesini sağlayarak Türkiye plastik sektörü ve Konya plastik sanayisinin gücüne güç katacağını söyleyerek projeyi desteklediklerini açıkladılar.

Çalıştaya katılan Konya plastik sektörü temsilcileri, kendilerinden yeni bir zorunlu kesinti alınmasına sebep olan ve hiçbir işlevi olmayan Plastik Tanıtım Grubunun (PTG) kapatılmasından dolayı memnun olduklarını dile getirerek bu konuda yürütülen başarılı çalışmalardan dolayı PAGEV ve yönetim kurulunu tebrik ettiler.

Konya plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Bir yıl içerisinde iki kez Konya’da üyelerimiz ve sektörle biraraya geldik. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve MÜSİAD Konya ile yakın işbirliği içinde bölge sanayinin kalkınmasına destek olmaya çalışıyoruz. Konya üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle sektörümüzün önemli bir merkezi haline geliyor. Yakın gelecekte Türkiye’nin plastik ambalaj, otomotiv plastikleri, plastik inşaat malzemeleri ve savunma sanayi plastiklerinde önemli bir büyüme potansiyeline sahip. PAGEV olarak Türkiye’nin önemli sanayilerinden biri olan plastik sektörünün Konya’daki gelişimine desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Çalıştaya katılan Şekeroğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu, PAGEV’in yaptığı hizmetlerle Türkiye’deki sivil toplum örgütlerine çok başarılı bir örnek oluşturduğunu belirterek “Yalnızcasivil toplum örgütlerine başkan seçmekle firmalarımızın görevi bitmiyor. Aktif olarak çalışmalara katılım göstermek, destek ve güç vermek sorunların çözümünün anahtarı. PAGEV’inçalışmalarını Konya sanayicileri olarak destekliyor ve Konya’da yaptıkları tüm çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca Şekeroğlu, Türkiye’nin lojistik maliyetlerini düşürmek amacıyla TOBB bünyesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Çalıştayda görüşlerini dile getiren bir diğer plastik sanayicisi ise PAKPEN Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tuza oldu. Tuza, “Plastik sektörünün sorunları hepsi çözülebilecek sorunlar, sektörde büyük bir dinamizm var. Bu heyecanla ve PAGEV’in de öncülüğünde sektörümüz çok daha ileri gidecektir. Bugüne kadar Türkiye plastik sanayinin büyümesinde öncü rolü üstlenen firmamız ülkemizin sanayisine katkı vermeye devam edecektir” diye konuştu.

PAGEV İSTANBUL’DAKİ ÜYELERİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

PAGEV 2017 yılı çalışmalarına hızlı başladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki üyeleri ile bir araya gelen PAGEV, bu kez sektörün üretim ve ihracattaki en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul’un 3. bölge üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda sektörün sorunları ve gelecek stratejileri ele alındı.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını üyeleriyle birlikte tutmaya devam ediyor. PAGEV, faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak ve gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlediği İstişare Toplantıları’nın 4.’sünü 26 Ocak 2017 tarihinde Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

PAGEV faaliyetleri hakkında bilgiler içeren tanıtım filmleri ve PAGEV nostalji filminin gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan PAGEV Kurucu Onursal Başkanı Muammer Yüceler, vakfın geçmişten bu güne kısa bir öyküsünü anlatarak başarılı ve etkili çalışmalarından dolayı yönetim kurulunu kutladı. Ardından Türkiye plastik sektörünün ilk makine üreticilerinden sektörün köklü ismi Timur İmrağ’a düzenlenen törenle sektöre verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür edildi. PAGEV Kurucu Onursal Başkan Muammer Yüceler ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Timur İmrağ’a bir plaket takdim ettiler.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV faaliyetleri sunumu eşliğinde yakın dönemde gerçekleşen ve hedeflenen faaliyetleri detaylı bir biçimde üyelerle paylaştı.

Son olarak toplantıda PAGEV üyesi firmalar, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve beklentilerini aktardılar.

Son iki ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Üye İstişare toplantılarımızda, üyelerimizin %80’iyle bir araya gelerek, görüş ve önerilerini alma imkanı bulduk. Üyelerimizin fikirlerini daha rahat ifade imkanı olması için maksimum 80 üyelik gruplar halinde bugüne kadar 7 toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz İstanbul 5. Bölge ve Nisan ayındaki İzmir toplantıları ile bu seneki istişare toplantılarımızı tamamlayacağız.

PAGEV İSTANBUL 4. BÖLGE ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

PAGEV üye buluşmalarına İstanbul 4. Bölge ile devam etti. Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiği, plastik sektörünün ise üretim ve ihracattaki kalbi olan İstanbul’daki üyeleri ile bir araya gelen PAGEV, sektörün sorunları ve gelecek stratejileri ile ilgili önerilerini dinledi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını üyeleriyle birlikte tutmaya devam ediyor. PAGEV, faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak ve üyelerinin önerileriyle gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlediği İstişare Toplantıları’nın 5.’sini 30 Ocak 2017 tarihinde Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda PAGEV tanıtım ve nostalji filmlerinin gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan PAGEV Eski Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci, vakfın geçmişten bu güne kısa bir öyküsünü anlatarak başarılı ve etkili çalışmalarından dolayı yönetim kurulunu kutladı.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV faaliyetleri sunumu eşliğinde yakın dönemde gerçekleşen ve hedeflenen faaliyetleri detaylı bir biçimde üyelerle paylaştı.

Son olarak toplantıda PAGEV üyesi firmalar, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve beklentilerini aktardılar.

Son iki ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Üye İstişare toplantılarımızda, üyelerimizin %80’iyle bir araya gelerek, görüş ve önerilerini alma imkanı bulduk. Üyelerimizin fikirlerini daha rahat ifade imkanı olması için maksimum 80 üyelik gruplar halinde bugüne kadar 7 toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz İstanbul 5. Bölge ve Nisan ayındaki İzmir toplantıları ile bu seneki istişare toplantılarımızı tamamlayacağız.

PAGEV İSTANBUL 6. BÖLGE ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

PAGEV Onur Kurulu, Sektördeki Haksız Rekabeti Engelleyecek!

PAGEV üye buluşmalarına İstanbul 6. Bölge ile devam etti. Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiği, plastik sektörünün ise üretim ve ihracattaki kalbi olan İstanbul’daki üyeleri ile bir araya gelen PAGEV, sektörün sorunları ve gelecek stratejileri ile ilgili önerilerini dinledi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını üyeleriyle birlikte tutmaya devam ediyor. PAGEV, faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak ve üyelerinin önerileriyle gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlediği İstişare Toplantıları’nın 6.’sını 8 Şubat 2017 tarihinde Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda PAGEV tanıtım ve nostalji filmlerinin gösteriminin ardından bir konuşma yapan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yakın dönemde gerçekleşen ve hedeflenen faaliyetleri detaylı bir biçimde üyelerle paylaştı.

PAGEV Onur Kurulu, Sektörde Etik Değerleri Öne Çıkaracak!

PAGEV Üyelerince sık sık dile getirilen haksız rekabete ilişkin beklentiye istinaden, Vakıf öncülüğünde bir “Onur Kurulu” kurulması yönündeki talepler çerçevesinde açıklama yapan Başkan Eroğlu, haksız rekabetin standartlara uygun üretim yapan firmalarımıza zarar vererek sektörün daha katma değerli ürün üretmesine de engel teşkil ettiğini söyleyerek, bu konuda PAGEV olarak gerekli inisiyatifi kullanma noktasında PAGEV tüzüğünde gerekli değişikliği yaparak üyelerin Onur Kurulu isteklerini mutlaka uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Böylelikle haksız rekabetin önüne geçerek, etik kurallar çerçevesinde faaliyet gösteren firmalarımızın da üretim şevklerinin artacağına inandıklarını da belirtti.

Son olarak toplantıda PAGEV üyesi firmalar, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve beklentilerini aktardılar.

Son iki ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Üye İstişare toplantılarımızda, üyelerimizin %90’ıyla bir araya gelerek, görüş ve önerilerini alma imkanı bulduk. Üyelerimizin fikirlerini daha rahat ifade imkanı olması için maksimum 80 üyelik gruplar halinde bugüne kadar 8 toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz Ege Bölgesi - İzmir Toplantısı ile bu seneki istişare toplantılarımızı tamamlayacağız.

İstanbul plastik sektörü

Türkiye sanayisi ve ekonominin kalbinin attığı İstanbul, en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan plastik sektöründen aldığı payı büyütüyor. İstanbul’da 4 bin plastik firması faaliyet gösterirken 130 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

2016 yılında miktarda yaklaşık 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer yarattı. İhracatları da geçtiğimiz yıl miktarda 1,3 milyon ton, değerde 3 milyar dolara ulaştı. 2016’da İstanbul’dan yapılan yurtiçi satış ise miktar bazında 7,7 milyon ton, değer bazında ise 23 milyar dolar oldu.

PAGEV KAYSERİ PLASTİK SEKTÖRÜ İLE BULUŞTU

Kayseri 2016 yılında 270 milyon dolarlık plastik üretti

Konya, Gaziantep ve İzmir’den sonra PAGEV’in yeni durağı plastik sektöründe büyümeye odaklanan Kayseri oldu. Ambalaj, mobilya aksesuarları, kablo kaplaması, küçük ev eşyaları ve geri dönüşüm alanlarına ağırlık veren Kayserili plastikçiler, 2016 yılında miktarda 71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlık plastik üretim gerçekleştirdi. Bu üretim miktarıyla ekonomiye 108 milyon dolarlık katma değer yarattı. Plastik sektörünün gelişen yüzü Kayseri’de KAYPİDER işbirliği ile sektör temsilcileriyle iftar yemeğinde buluşan PAGEV, sektörün sorunları ve geleceği için atılması gereken adımları değerlendirdi.

Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Konya, Gaziantep ve İzmir’den sonra PAGEV, bu kez plastik sektörünü her geçen gün büyüten Kayserili plastikçilerle iftar yemeğinde buluştu. PAGEV ev sahipliğinde ve KAYPİDER (Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği) işbirliği ile düzenlenen iftar yemeğinde; plastik sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm stratejilerini ele aldı. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ve KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan’ın yanı sıra ‘Kayseri Plastik Sektör Buluşması’na, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

Kayseri, plastik sektöründe büyümeye odaklandı…

Kayseri, elverişli ulaşım ve enerji olanaklarının yanı sıra zengin yeraltı kaynaklarıyla birlikte önemli ölçüde gelişmiş sanayisi ile önde gelen iller arasında yer alıyor. Plastik sektörü de önemli sanayi dallarından bir tanesi. Kayseri’de orta ölçekli 52’si plastik mamul, 13’ü plastik işleme makinaları ve aksam ve parçaları imal eden toplamda 65 firma faaliyet gösteriyor. Küçük firmalarda eklendiğinde bu rakam 250’lere ulaşıyor. Firmalar, 2016 yılında sadece plastik nace kodlarında miktarda 71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlık plastik üretim gerçekleştirdi.Bu üretim ile ekonomiye 108 milyon dolarlık katma değer yarattı. Kayseri, 2016’da 33 milyon dolarlık direkt plastik ihracatına imza attı. Mobilya, gıda ürünleri ambalajı, küçük ev eşyaları gibi ürünler içinde kullanılan plastiklerin en direkt ihracatıyla bu rakam 2 katına ulaşıyor.

Yavuz Eroğlu, “Kayserili plastikçilerin sorunu, aynı ürün gruplarındaki yoğun rekabet ve katma değerli ürün üretilememesi”

Kayseri plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “PAGEV olarak Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyoruz. Anadolu’da Konya, Gaziantep ve İzmir’in ardından dördüncü durağımız plastik sektörünün önemli merkezlerinden biri olan Kayseri oldu. KAYPİDER işbirliği ile Kayserili üreticilerimiz ve sektörümüzün değerli temsilcileri ile bir araya geldik. Sektörün mevcut durumu ve geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kayseri; üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle plastik sektörümüzün gelişmeye ve büyümeye açık illerinden bir tanesi. 2016 yılında miktarda71 bin ton, değerde ise 270 milyon dolarlıkplastik mamul üretimi plastik sektörünün bu bölgedeki büyümeye potansiyelini gözler önüne seriyor. Kayseri plastik sektörü özellikle ambalaj, mobilya aksesuarları, küçük ev eşyaları ve geri dönüşüm konusunda yoğunlaşmış durumda. Sektörün en büyük sorunu aynı ürün gruplarında yoğun rekabetin olması ve yeteri kadar katma değerli ürün üretilememesi. Kayseri’de katma değerin arttırılması amacıylaeğitim ihtiyaçlarının karşılanması, Ar&Ge konularında işbirliği yapılması ve özellikle yeni projeler üzerinde çalışan firmalara destek olunması noktasında PAGEV olarak imkânlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Türk plastik sektörü, üretim ve ihracat rakamları ile gurur duyacağımız bir performans gösterdiğini açıklayan Yavuz Eroğlu, “Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan sektörümüz dinamizmi ve girişimcilikleri ile dünyanın parmakla gösterdiği bir başarı öyküsü yaratıyorlar. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız. Bu başarıda payı olan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Diğer yandan sektörümüzün vizyonunu ve gelecek stratejilerini belirleyerek daha iyi ne yapabiliriz, daha ileriye nasıl gidebiliriz bunları da şimdiden konuşmamız, planlamamız gerekiyor. Bunun için Kayseri’deydik. PAGEV olarak üstlendiğimiz öncü rol ile diğer illerimizde de sektörün gelişimine desteğimizi sürdürmeye ve her zaman firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

PAGEV Ege Bölgesi plastik sanayicilerini bir araya getirdi

Fuar’ın açılışının ardından PAGEV, 2016 yılında üretim, ihracat ve tüketimde önemli başarılara imza atan Egeli Plastikçileri “Ege Bölgesi Plastik Sanayi Buluşması”nda bir araya getirdi. PAGEV ve TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu’nun ev sahipliğini üstlendiği toplantıya EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, EGEPLASDER Başkan Yardımcısı Şener Gencer ile sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

Ege Bölgesi plastik sektörünün de değerlendirildiği toplantı çerçevesinde “Değişen Dünya Ekonomisinde Türkiye ve Plastik Sektörünün Rolü” başlıklı bir de panel düzenlendi. Moderatörlüğünü PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’den Mevlüt Çetinkaya’nın üstlendiği panelde SOCAR Türkiye Danışmanı Hayati Öztürk, Polinas Genel Müdürü Merih Ceyhan ve Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak yer aldı. Son dönemde küresel ekonomideki değişkenlerin Türkiye ve plastik sektörüne etkileri ele alındı ve firmaların bu konuda üstlenmesi gereken rol aktarıldı.

PlastPak2017 Fuarı açılışının ardından Ege Bölgesi Plastik Sanayi Buluşması’nda sektör temsilcileri ile bir araya gelen PAGEV ve TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu konuşmasında Ege Bölgesi’nin üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriylesektörde önemli bir payı üstlendiğini söyledi. Yavuz Eroğlu, “Ege Bölgesi 2016 yılında ulaştığı miktarda 1 milyon 68 bin ton, değerde ise 3,2 milyar dolarlık plastik mamul üretimi ile sektörün bu bölgedeki etkinliğini gözler önüne seriyor. PAGEV olarak ASD, EGEPLASDER, TÜYAP işbirliği ve EBSO himayelerinde, firmalarımızın gösterdiği başarılı performansı bu fuarla pekiştirmek istedik. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz PlastPak 2017 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı ile Egeli plastik firmalarımız gücünü gösterme fırsatı bulacak. Plastik, ambalaj ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren önemli firmalar ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek on binlerce imalatçı ve profesyonel ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturacak fuar sayesinde en son teknolojiler ve hizmetler yakından görülebilecek. PlastPak Fuarı’nın tıpkı PlastEuraisa ve Avrasya Ambalaj Fuarı gibi önümüzdeki yıllarda giderek büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.

Fuar vesilesiyle sektör temsilcileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Egeli üreticilerimiz ve sektörümüzün değerli temsilcileri ile bir arada olmak, sektörün mevcut durumu ve geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Türk plastik sektörü, üretim ve ihracat rakamları ile gurur duyacağımız bir performans gösteriyor. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız. Bu başarıda payı olan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Diğer yandan sektörümüzün vizyonunu ve gelecek stratejilerini belirlemek, değişen dünyaya ve ekonomiye ayak uydurabiliyor olmamız gerekiyor. Bunun için İzmir’deyiz. PAGEV olarak üstlendiğimiz misyon ile Türkiye’nin önemli sanayilerinden biri olan plastik sektörünün İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki gelişimine desteğimizi sürdürmeye ve her zaman firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler

Sayfa başına dön