PAGEV - KOSGEB işbirliği ile KOSGEB Destek Programları Tanıtımı ve Bilgilendirme Semineri düzenlendi
PAGEV - KOSGEB işbirliği ile KOSGEB Destek Programları Tanıtımı ve Bilgilendirme Semineri düzenlendi
Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV, misyonu doğrultusunda plastik sektörümüzü bilgilendirici hizmetlerine yeni bir çalışma daha ekledi. Bu çerçevede KOSGEB Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile işbirliğinde KOSGEB Destek Programları Tanıtımı ve Bilgilendirme Semineri’ni Radisson Blu Conference Airpot Hotel’de gerçekleştirdi. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu’nun açış konuşmasını yaptığı seminere; KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ve sektör temsilcileri katıldı.
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Plastik sektöründe yer alan 14 bin firmanın yaklaşık %99.9’ u Kobi’lerden oluşuyor. Ancak bu kadar firma sayısına göre maalesef KOSGEB programlarına yeterince ilgi gösterilmiyor. Son açıklanan verilere göre plastik mamul üretiminde Tayvan’ı geçerek dünyada 6. sıraya yerleştik. Türkiye’de üretilmiş plastik mamulun ortalama fiyatı birim başına 3.3 Dolar iken Çin’de üretilmiş mamul için bu fiyat 4 Dolar. Bu noktada katma değeri yüksek mamuller üretmemiz gerektiği ortadadır. Sektörün eksiklerinin kapatılması doğrultusunda KOSGEB ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu seminerin oldukça önemli olduğunu düşünüyor, katılım gösteren sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, “KOSGEB olarak birinci beklentimiz verdiğimiz desteklerle piyasanın ihtiyaç duyduğu Kobi’lerin devamını sağlamaktır. Küçük firmaların büyümelerini sağlarken bir yandan da girişimcileri destekliyoruz. Seminerdeki katılımcıların % 64’ü KOSGEB veri tabanına kayıtlı değiller. Sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlara destek verebilmemiz için firmaların yardımlarına ihtiyacımız var. Bu amaçla veri tabanına kayıt yaptırarak bizleri yönlendirmeniz çok önemli. KOSGEB’in bütçesi 2016 yılında % 183 aratarak yaklaşık 350 milyondan 990 milyona ulaştı ve ilk defa standart desteklerin dışında bölgeye, alana, sektöre göre destek verme kararı aldık. İlerleyen günlerde bununla ilgili olarak detaylı açıklamalar yapılacaktır. Bu noktada da PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu’na teşekkür etmek isterim” dedi.
KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci tarafından yapılan sunumda Genel Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı ve Uluslar arası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
Seminer sonunda sektör temsilcilerinin yoğun ve ilgili soruları KOSGEB tetkililerince yanıtlandı. KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu sorulara cevaben bu yıl destek programlarının çok arttığını ve maliyet anlamında bir sıkıntılarının olmadığını söyledi. Sadece imalat sektörüne destek verirken artık Bakanlar Kurulu kararı ile hizmet sektörüne de destek verebileceklerini ilave ederek hedef sektörlerinin 3 katına çıktığını ifade etti.
Kapanış konuşmasında Yavuz Eroğlu % 99. 9’unun Kobi’lerden oluştuğu plastik sektörü için KOSGEB destek programlarının öneminin altını çizerek KOSGEB Başkan yardımcısı Süleyman İslamoğlu’na ve KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci’ye teşekkür etti.