PAGEV, İstanbul Üniversitesi MYO Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı ile iş birliği yapıyor!

Sektörümüzün sorunlarını çözmesinin yanı sıra, üstlendiği eğitim vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren PAGEV, İstanbul Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümünün Lastik ve Plastik Teknolojisi programı çerçevesinde okul ile bir dizi eğitim iş birliği gerçekleştirecek.

Mayıs ayı içerisinde İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen Lastik ve Plastik Teknolojisi programının 1. Dış Paydaş Danışma Kurul toplantısına, PAGEV adına; Başkan Yardımcıları Ahmet MERİÇ ve Ali KARADENİZ, Okullardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eren ÜNLÜ, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan GÖÇER, İTO 68. Komite Başkanı Metin GÜLER, PAGEV Teknik Uzmanı Mustafa GÜR ile İstanbul Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın TAVMAN, Lastik ve Plastik Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Safiye Meriç AÇIKEL katıldılar.

PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet MERİÇ; çok farklı alanlarda faaliyet gösteren üyelerden oluşan PAGEV yönetiminin homojen bir yapıya sahip olması sebebiyle plastik sektörünü her yönüyle ele alarak değer zinciri bütünlüğü içerisinde temsil ettiklerini söyledi. PAGEV’in Gebze ve Küçükçekmece’de iki tane okulu olduğunu belirten MERİÇ, kendi kurdukları okulların yanında plastik mesleğine yönelik eğitim veren birçok okulla da yakın iş birliği içinde olduklarını da belirterek, nitelikli teknik personelin istihdam edilebilmesi, sektörde tutunabilmesi ve fayda yaratabilmesi amacıyla PAGEV olarak okullarda ve üniversitelerdeki programlarla olan ilişkilerin arttırılmasının çok önemli olduğunu da söyledi.

PAGEV 2. Başkan Yardımcısı Ali KARADENİZ; genç neslin plastik sektörüne olan bakış açısının olumlu yönde değişmesi gerektiğini söyleyerek, okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmeleri noktasında plastik alanının fark yaratacağına dikkat çekti. Öğrencilerin iş yaşantısına girmelerinin ardından kariyerlerinde gelişim sağladıkça çok üst noktalara gelebildiklerini belirten KARADENİZ, gençlerin plastik sektöründeki gelecek konumlarının çok kıymetli olacağının bilincinin aşılanması gerektiğini kaydetti.

Yeni müfredatta yer alan Solid Works programı içerikli “Bilgisayar Destekli Tasarım” dersini öğrencilere ders olarak anlatacak olan PAGEV Okullardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eren ÜNLÜ, bir Solid Works firmasından öğrencilere önce ücretsiz eğitim aldıracağını ve ardından da dersleri uygulamalı olarak işleyeceğini dile getirdi. ÜNLÜ, Dersin bu anlamda öğrenciler için önemli ölçüde fayda sağlayacağını belirtti.

İstanbul Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE meslek yüksekokullarında yetişen gençlerin ilgili sektörlerde üretimin içerisinde yer alması gerektiğini, sanayinin hangi programlarda ülkenin ihtiyacı var ise o alanlara ağırlık verilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak PAGEV ile uzun süreli ve verimli bir iş birliği içerisinde olmak istediklerini de kaydetti.

PAGEV heyeti ayrıca, yaz dönemlerinde işletmelere gelen öğrencilerin 30 günlük staj dönemlerinin verimsiz geçtiğini belirterek, yaz tatillerinde art arda staj yapılması yerine, haftada bir gün olarak 30 iş günün tamamlamalarının gençler için daha faydalı olacağını vurguladılar. Öğrencilerin öğrendikleri bilgilerin gerçek hayattaki karşılığını görmeleri için boş günlerinde fabrikalarda ve üretimde daha fazla vakit geçirmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladılar.

PAGEV olarak tüm öğrencilere boş günlerinde ilgi duydukları alana göre staj yeri konusunda destek olacaklarını kaydeden heyet, gençlere staj yaptıkları firmalarda haftalık olarak farklı sorumluluklar verilebileceği ve üretimin her alanında görev almalarının hızlı gelişimleri için daha faydalı olacağını da dile getirdiler.

PAGEV Akademi tarafından düzenlenen; temel plastik, enjeksiyon, kalıpçılık, eğitimlerine İstanbul Üniversitesi bölüm öğretim üyelerinin de davet edeceklerini ve bunun yanı sıra ders içeriklerini paylaşmaları durumunda, gerek kendi bilgi ve tecrübeleri ile gerekse PAGEV’in eğitim dokümanları ile eğitime katkı sağlayacaklarını da kaydettiler.

İş birliği toplantısında plastik eğitiminin geliştirilmesi kapsamında Küçükçekmece PAGEV Lisesindeki laboratuvarların ve atölyelerin İstanbul Üniversitesi tarafından eğitim amaçlı kullanımı talebi detaylı biçimde ele alınarak Vakıf-Üniversite arasında bir protokol imzalanması konusunda mutabakat sağlandı.

Bu çerçevede üniversitede plastik alanında öğrenim gören öğrencilerimiz PAGEV Küçükçekmece Lisesi’nin laboratuvar ve uygulamalı atölyelerinde uygulamalı eğitim alma imkanına kavuşacaklar. Özellikle, öğrencilerin okulumuzdaki pilot ar-ge sistemleri ve atölyelerimizde görecekleri uygulamalı eğitimlerin ardından plastik sektöründe sürdürecekleri iş yaşantılarına hızlandırılmış bir oryantasyon eşliğinde entegrasyonları da sağlanacaktır.

Etiketler

Sayfa başına dön