PAGEV İSTANBUL 4. BÖLGE ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
PAGEV üye buluşmalarına İstanbul 4. Bölge ile devam etti. Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiği, plastik sektörünün ise üretim ve ihracattaki kalbi olan İstanbul’daki üyeleri ile bir araya gelen PAGEV, sektörün sorunları ve gelecek stratejileri ile ilgili önerilerini dinledi.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını üyeleriyle birlikte tutmaya devam ediyor. PAGEV, faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak ve üyelerinin önerileriyle gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlediği İstişare Toplantıları’nın 5.’sini 30 Ocak 2017 tarihinde Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda PAGEV tanıtım ve nostalji filmlerinin gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan PAGEV Eski Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci, vakfın geçmişten bu güne kısa bir öyküsünü anlatarak başarılı ve etkili çalışmalarından dolayı yönetim kurulunu kutladı.
PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV faaliyetleri sunumu eşliğinde yakın dönemde gerçekleşen ve hedeflenen faaliyetleri detaylı bir biçimde üyelerle paylaştı.
Son olarak toplantıda PAGEV üyesi firmalar, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve beklentilerini aktardılar.
Son iki ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Üye İstişare toplantılarımızda, üyelerimizin %80’iyle bir araya gelerek, görüş ve önerilerini alma imkanı bulduk. Üyelerimizin fikirlerini daha rahat ifade imkanı olması için maksimum 80 üyelik gruplar halinde bugüne kadar 7 toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz İstanbul 5. Bölge ve Nisan ayındaki İzmir toplantıları ile bu seneki istişare toplantılarımızı tamamlayacağız.
İstanbul plastik sektörü
Türkiye sanayisi ve ekonominin kalbinin attığı İstanbul, en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan plastik sektöründen aldığı payı büyütüyor. İstanbul’da 4 bin plastik firması faaliyet gösterirken 130 bin kişiye istihdam sağlanıyor.
2016 yılında miktarda yaklaşık 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer yarattı. İhracatları da geçtiğimiz yıl miktarda 1,3 milyon ton, değerde 3 milyar dolara ulaştı. 2016’da İstanbul’dan yapılan yurtiçi satış ise miktar bazında 7,7 milyon ton, değer bazında ise 23 milyar dolar oldu.